"Czerniawa-Strawa" w "Leopoldówce"
12 września 2009 r.
Pierwszy raz postanowiłyśmy wziąć udział w zmaganiach kulinarnych organizowanych w ramach tej imprezy.Przygotowałyśmy sporo potraw pod wspólną nazwą "Smaki Łużyczanek". W ich skład wchodziły min.: babka z cukinii, pasztet z selera,babska nalewka,kotlety z kaszy gryczanej z serem. W sumie było do degustacji aż 66 potraw przygotowanych przez 20 uczestników- w tym hotele,pensjonaty i restauracje.Jurorami byli profesjonaliści. I tak w kategorii nalewek - nasza "Nalewka babska" zdobyła III miejsce, w ciastach - babka z cukinii została wyróżniona a w potrawach - nasz "Pasztet łużycki" zdobył III miejsce. Super - nie spodziewałyśmy się nagród, a tu taka niespodzianka.
Ostatnie dopieszczanie potraw przez Jasię
Przy naszym stole
A wszystko tak pieknie pachnie...
Opracowała (szefowa)