Kalendarz odbioru odpadów

Oficjalna strona Pobiednej


Kulinarne ferie

17 lutego 2013 r.

Jednymi z wielu zajęć, jakie odbywały się podczas tegorocznych ferii zimowych w Szkole Podstawowej w Pobiednej były zajęcia kulinarne. Pod okiem Pań z zespołu Łużyczanki 5 lutego 2013 roku, 17 uczniów naszej szkoły poznawało tajniki kulinarne.

Uczniów podzielono na 4 grupy, które przygotowały po jednej potrawie. Pierwsza grupa pod kierunkiem pani Adeli Struk przygotowała zapiekankę. Druga grupa z panią Krystyną Kujawiak upiekła ciasteczka. Trzecia z panią Teresą Kęska smażyła naleśniki, a czwarta z panią Weroniką Kotlińską przygotowała sałatkę jarzynową. Pani Zofia Kasala ugotowała dla wszystkich pyszny kompot.

Pomimo, iż zajęcia nie były obowiązkowe dzieci wykazały się dużym zaangażowaniem i wielką samodzielnością podczas przygotowywania potraw. Gdy nadszedł czas degustacji wszystkim dopisywały apetyty i bardzo smakowały przygotowane potrawy. Zaplanowano już "powtórkę" takich zajęć, a nawet zaproponowano jednogłośnie potrawę - będą to pierogi z różnymi nadzieniami.

Do obejrzenia zdjęć zapraszamy do naszej galerii.



Dołącz do nas



Tweetnij
Kalendarium
Czy wiesz, że...
Zdjęcie tygodnia
Pocztówka miesiąca
Informator SMS
Polecane linki




















Wszystkie materiały na tej stronie objęte są pełnym prawem autorskim,
osoby zainteresowane ich wykorzystaniem (w całości, lub części) proszone są o uprzedni kontakt z redakcją serwisu www.pobiedna.pl.


copyright © pobiedna.pl 2007-2016          Statystyki obsługuje system statystyk stat4u